Nu är jag på gnällhumör. Fortsätter att klaga på det jag brukar göra - stängda kyrkor. Vad ska vi ha dem till? I och för sig vackra att titta på från utsidan men jag tittar gärna på dem inifrån också. 
 
Den här kyrkan hade jag tänkt titta in i 1 maj men det blev tji. Det hade förmodligen varit möjligt att se öppettider på nätet men det var ett alldeles oplanerat besök. 
Detta är kyrkan i Hammar.
 
Det fanns ett par anslagstavlor vid grindarna med information om prislistor för gravskötsel, föreskrifter för asklund och minneslund, vårens soppluncher, vilka anställda det finns i pastoratet, musik i Birgittakyrkan i Olshammar. I och för sig bra information men ingen tanke på att det även kommer en och annan turist/pilgrim. Ingen information om när kyrkan är öppen och ingen information om själva byggnaden. En liten bild på interiören hade varit trevligt att få se.
 
Där, utanför Hammars kyrka, bryr jag mig inte så mycket om en konsert i Birgittakyrkan i Olshammar. Javisst, den tillhör samma pastorat men ligger inte precis nästgårds.
 
Det här är inget unikt för just det här pastoratet. Det är tyvärr ganska vanligt att det ser ut så här när man försöker sig på ett kyrkbesök. Jag känner väl till argumenten för att inte hålla öppet; stöldrisken, personalbesparingar, satsningar på nätinformation istället. Tragisk utveckling!
 
En välskött kyrkogård fick jag i alla fall se!