Östgötabladet var en underbar tidning. Här kommer några glimtar 100 år tillbaka i tiden. Först en arbetsplatsolycka vid järnvägsstationen i Vadstena.

 ”Stationsskrifvaren Emil Larsson, som en tid lidit af influensa, träffades under sitt arbete af ett svimningsanfall och föll från pulpetstolen till golfvet, därvid han fick särskildt näsan svårt sargad af en i pulpeten befintlig spik. Efter omedelbar behandling å lasarettet vårdas hr L nu i sitt hem.”

Ytterligare en arbetsplatsolycka:

”Spetsad på en krakstör blef i torsdags en arbetare Karlsson vid Kungs Starby. K befann sig på en ställning vid en höstack, sysselsatt med att häfva hö, då plötsligt ställningen glider omkull och Karlsson kom att falla öfver en vid hörnet af stacken stående hvass stör, med påföljd att stören inträngde i det ena benets vad och åstadkom ett stort gapande sår. Karlsson fördes till Vadstena lasarett.”

Tillfälliga handlare behöver vi inte!

”En dansk bokprånglare besöker Vadstena. Då staden har en välordnad bokhandel, har den ambulerande lådan ingen uppgift att fylla.”

Fortkörare fanns redan då!

”En landtman dömdes i går af Rådstufvurätten i Vadstena att böta 3 kr för det han farit fram med häst och släde i traf på stadens gator utan att hafva seltygen försedda med bjällra.”