Black Friday - ytterligare en i raden av alla readagar. Jag hoppar över dagens shoppande och sätter mig framför datorn och gnäller lite istället.
 
 
Det är väldigt mycket reor nu för tiden. Tjusningen har på något sätt försvunnit. Tänk så kul det var att t ex hämta en bokreakatalog, knalla hem och i lugn och ro sätta sig och pricka för de böcker man ville ha, lämna in beställningssedeln och några dagar senare hämta sin bokkasse hos Wetterheds. Och på vårvintern kollade man runt i klädaffärer för att se om man kunde göra ett klipp och hitta nånting till en billig penning.
 
Nu är det rea alla möjliga och omöjliga dagar. Är det inte annandagsrea så är det sommarrea, eller vårrea eller höstrea eller...... Så har vi Ladys night. Funderar på om kvinnor är mer reabenägna än män?
 
Läste idag en artikel om att barnfamiljer handlar färre och färre julklappar. Inte ett dugg förvånande. Hur ska man hinna med alla reor och hur ska pengarna räcka trots att man sparar si och så mycket enligt reklambladens annonser?
 
Till sist inställer sig frågan om Cyber Monday. Den infaller måndagen efter svarta fredagen. Har den slagit igenom här än?