Idag fick jag anledning att fundera över ämnet renlighet. Renlighet i naturen. Det tycks vi människor ha väldigt svårt för.
Det blåser som bekant ofta friskt på östgötaslätten och då är det inte så konstigt att vissa saker far omkring t ex plastpåsar och dylikt. Men alla burkar och flaskor och annan bråte utefter vägarna! Det kastas ut! Läskflaskor, energidryckburkar, juicepaket, engångsmuggar för kaffe, ölburkar, vinkartonger, spritflaskor! Vi dricker mycket när vi kör bil. Hoppas bara att det är en medpassagerare och inte föraren som tömt innehållet i burken nedan! 
Sen undrar jag också hur man tänker när man vevar ner bilrutan och kastar burkar på gärden där det om några månader ska skördas hö? Om en burk hamnar i en höbal kan det betyda en mycket plågsam död för det djur som får den (burken) i magen.
Den här flaskan hör inte ihop med bilkörning! Varför ligger den vid vägrenen?
Mycket konstiga saker hittar man. Det här är någon slags laddare som hamnat fel.
Papper av olika slag kastas hej vilt. Vi hittade både visitkort och lönerapporteringslapp men jag låter bli att publicera namnen. Godispapper och godispapper och godispapper........t o m en oöppnad påse bilar. Kanske var det nån som ville muntra upp skräpplockarna.
Det här är en del av det vi samlade ihop på en sträcka av 700 meter vid Vadstenas nya förbifart. Ska också sägas att det är skräpet från ena sidan av vägen. Det blev några påsar från andra vägrenen också.
Frågan är alltså om grisen är lika "grisig" som människan?