Nu är våren på ingång och jag återkommer till samma fråga som jag ställt många gånger. Hur svårt kan det vara att slänga sitt skräp där det ska vara? Det borde inte vara nödvändigt att tala om för vuxna människor att skräp ska kastas i soptunnor. Det är inga barn som slänger burkar, flaskor, snusdosor etc utefter vägarna. Barn begriper bättre.
 
Jag brukar vårstäda ca 1,5 km av Vadstenas förbifart (båda sidor) och som vanligt blir det några sopsäckar. Det blir tyvärr inte mindre och mindre att plocka upp, snarare tvärtom. De här nio starkölburkarna hade plockats ihop i en systemkasse. Efter att någon gjort en rejäl knut kastades påsen ut på vägrenen. Varför inte panta burkarna istället? Eller slänga dem i närmsta soptunna!
 
Det är tydligen också väldigt svårt att fatta att burkar är direkt livsfarliga för djur. Om en burk går igenom höpressen plattas den till och blir sylvass. Vad händer om en ko sväljer burken? Hon går en mycket plågsam död till mötes. Hur svårt kan det vara att fatta det!
Glasflaskor borde hamna på återvinningsstationer istället.
Det är inte bara skräp utefter våra vägar.
 

Kommentera

Publiceras ej