2016 närmar sig med stormsteg och därmed också 900-årsfirandet av Örberga kyrka. Jubileumskommittén har precis blivit klar med programmet för året. 31 januari inleds jubileumsåret med festhögmässa. Biskop Martin medverkar och kommer att inviga en ny korkåpa, tillverkad av Monica Karlsson Textilverkstan i Klockrike.
Det blir en rad intressanta föredrag under året: Maja Hagerman talar om Örberga mitt i den kristna riksbildningen, Ann Catherine Bonnier och Rikard Hedvall om Örberga kyrka i maktens landskap, Claes Westling om Familjer och folkliv i Örberga socken under 1600-talet, Hedda Jansson om Ellen Key och Birgitta och Eva Nyström Tagesson och Johan Roos om Risingemästarens målningar och kyrkans inventarier.
 
Det är inte bara kyrkan i Örberga som jubilerar. Även Örgården firar jämna år. Karin Sidén, museichef vid prins Eugens Waldemarsudde, kommer att berätta om den 100-åriga bostaden i Örberga.
 
Ytterligare ett 100-årsjubileum uppmärksammas under året. 1916 fick Verner von Heidenstam Nobelpriset i litteratur. Magnus Vahlquist berättar om Heidenstams tid på Naddö.
 
Det blir ett par konserter under året och även guidad vandring både i kyrkan och på kyrkogården. Naturligtvis firas också "vanliga" gudstjänster.
 
Örbergakonstnären Christine Jacobsson ställer ut sina verk i sockengården 25/6 - 10/7.